Discuții fără soluții la Bruxelles, despre CE Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut luni o întâlnire cu Margrethe Vestager, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene. A fost discutată situația complexurilor energetice Oltenia și Hunedoara, dar și partea de energie din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Discuțiile nu au avut un final concret, ministrul plecând de acolo doar cu promisiuni. ”În marja vizitei de astăzi de la Bruxelles am avut o întâlnire de lucru cu Margrethe Vestager - vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. Discuțiile s-au concentrat pe CEO, CEH, PNRR și alte obiective pe care le avem în domeniul Energiei. Am primit asigurarea că România va avea parte de toata susținerea pentru aprobarea acestor proiecte”, a scris, luni, pe Facebook, Virgil Popescu.

La discuţii au participat secretarul de stat Dan Drăgan, președintele Consiliului Concurenței - Bogdan Chirițoiu, dar și Luminita Obobescu - Reprezentant Permanent al României la UE.

Complexul Energetic Oltenia a trimis luna trecută la Comisia Europeană un plan de restructurare revizuit, mai dur ca primul, în care mai rămân doar trei grupuri energetice pe cărbune din 12 și doar 2.600 de salariați din circa 11 mii câți ar mai fi după concedierile de la 1 iulie.

Vizualizări: 4,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: