Casa de Pensii are nevoie de personal ca să pensioneze mii de mineri

Legea care le permite angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia să iasă mai devreme la pensie va aglomera Casa de Pensii Gorj. În toamna acestui an, din cadrul companiei energetice ar urma să plece circa 3.600 de salariați la pensie, ceea ce înseamnă un volum de muncă imens pentru instituția care se ocupă de dosare.

Casa de Pensii Gorj se confruntă cu o lipsă acută de personal, iar acest lucru trenează de mult timp.  Șefa instituției, Ioana Talău, spune că din 2015 există această problemă, fiind nevoiți să lucreze chiar și în weekend pentru a putea face față.

”Problema personalului în instituția noastră este acută de mult timp. Din 2015, de când au început să apară modificările legislative de la lună la lună. Avem personal care nu și-a făcut concediile. Am lucrat și în weekend, în ture, tocmai pentru a face față solicitărilor. Legea este lege și trebuie să o respectăm. Vedem cum o să ne descurcăm. Dreptul omului este să își depună dosarul, iar noi să îl primim și să-l procesăm”, a spus Ioana Talău.

Talău mai spune faptul că ar mai fi nevoie de peste 20 de persoane pentru a putea face față volumului de muncă. ” Noi avem nevoie de mulți salariați. Modificările legislative schimbă mult sistemul de lucru. Cred că și 20 de persoane daca ne-ar da, tot nu facem față. Ar mai fi problema și de spațiu”, a mai spus șefa Casei de Pensii Gorj.

Pe lângă dosarele minerilor care urmează să ajungă, salariații Casei de Pensii Gorj analizează o arie mai largă de dosare. Spre exemplu, anul trecut, numărul solicitărilor venite spre instituție s-a ridicat la peste 25.000, ceea ce înseamnă că lunar numărul dosarelor analizate depășește două mii.  

Vizualizări: 7,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: