Discuții pentru concedieri cu venit de completare și în 2019

Complexul Energetic Oltenia ar putea face în 2019 primele concedieri colective, după mulți ani, fără venit de completare. Ordonanța 36, care le asigura celor concediați un venit similar cu salariul încă doi-trei ani după concediere, nu mai este în vigoare de la 1 ianuarie.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a spus că la nivel național confederațiile sindicale fac demersuri pentru ca și în acest an cei concediați din anumite sectoare de activitate să beneficieze de venit de completare. “Venitul de completare a fost în vigoare până la 31 decembrie 2018. Cartel Alfa și Blocul Național Sindical au cerut Ministerului Muncii, guvernului, să elaboreze un act normativ care să reglementeze pentru anumite sectoare de activitate care se află într-un continuu proces de reorganizare, printre care și sectorul minier și energetic, o nouă ordonanță cu reglementări similare celor existente la finalul anului 2018”, a spus Ion Rușeț la Gorj TV.

Planul de restructurare al CE Oltenia prevede 200 de concedieri colective în 2019, iar salariații ar putea pleca acasă cu puțini bani. “La ora la care discutăm este vorba de compensațiile care vin de la companie, de patru salarii, dar și de un ajutor de șomaj oferit de stat pentru o perioadă de cel mult un an”, a spus Rușeț. (A.M.)

Vizualizări: 2,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: