Buget redus pentru lucrările de la grupul 5. Prioritatea CE Oltenia!

CE Oltenia a redus bugetul alocat pentru 2019 în ceea ce privește continuarea lucrărilor de modernizare a grupului energetic nr.5 de la Termocentrala Rovinari. Bugetul multianual, aferent perioadei 2017-2020, prevedea o sumă mai mare decât cea alocată de compania energetică pentru lucrările care trebuie executate anul acesta.

Conducerea termocentralei rovinărene a explicat motivul pentru care au fost alocați mai puțini bani. ”Din păcate, bugetul alocat pentru anul acesta în ceea ce privește grupul 5 nu este așa cum mi-am dorit. E mai mic decât voiam, pentru că, nu e niciun secret, CEO trebuie să caute bani de certificate până la sfârșitul lunii aprilie. Trebuie să aibă și cash flow, nu e vorba că n-are bani pe program de investiții, amortizări și alte lucruri de genul acesta, care sunt surse de investiții. Dar, lucrăm”, a declarat Ion Pisc, directorul Termo Rovinari.

Conducerea Termo Rovinari speră ca societatea CE Oltenia să suplimenteze anul acesta sumele pentru această investiție printr-o rectificare de buget. Conform directorului Ion Pisc, gradul de realizare al lucrărilor de modernizare de la grupul 5 este de 35-40%. În aceste condiții, este posibil ca lucrările să se încheie abia în 2021.

Vizualizări: 2,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: