Dispensarul din Baia de Fier a luat-o la vale. Va fi transformat în centru pentru bătrâni!

Un dispensar nou și cu toate dotările necesare își va deschide porțile, în acest an, în comuna gorjeană Baia de Fier. Lucrările sunt gata în proporție de 80%. Vechiul dispensar nu va fi demolat, deși vorbim de o clădire veche ce a început deja să cedeze, ci va fi transformat în centru de zi pentru bătrâni.

Dispensarul a fost construit de la zero. Va include și două apartamente, locuințe pentru cei doi medici de familie ce își vor desfășura activitatea aici. Lucrările vor fi gata în această toamnă, după cum prognozează constructorii. Vorbim de un proiect în valoare de aproape patru milioane de lei, bani europeni. “Suntem undeva la 80% cu lucrările. Este un proiect destul de trainic. Mi-am dorit foarte mult să avem un dispensar modern în localitate. Este o construcție nouă, cu dotări pentru doi medici. Vorbim de două apartamente. Vor fi cabinetele medicilor, farmacie, cabinet de stomatologie, cardiologie”, a declarat, la Accent TV, primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

Nici fostul dispensar nu va fi demolat deși vorbim de o clădire veche ce a început deja să cedeze. Structura de rezistență a fost afectată de trecerea timpului și clădirea s-a fisurat. Autoritățile vor să o modernizeze și să o transforme în centru de zi pentru bătrâni. “Nu am desființat nici dispensarul vechi. Tot pe fonduri europene, vom construi un centru de agrement de zi pentru bătrâni. Este în stadiul de execuție și acesta. Se reabilitează clădirea. Am avut ceva probleme la partea de fundație fiind o clădire foarte veche. Jumătate din clădire a luat-o la vale, s-a fisurat și a fost nevoie de lucrări mai ample. Este o lucrare finanțată prin Afir, pe fonduri europene. Ne dorim să fie gata în acest an și se va finaliza în acest an”, a mai spus edilul din Baia de Fier.

Centrul de zi pentru bătrâni va costa 80 de mii de euro.

Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: