Peștera Muierii nu a mai adus bani primăriei

Autoritățile locale din comuna gorjeană Baia de Fier au nevoie de o rectificare bugetară ca de aer. Fără bani sunt riscuri mari ca o școală al cărei acoperiș pune probleme serioase să nu poată fi reabilitată. Când s-a făcut bugetul, primarul s-a bazat foarte mult pe încasările de la Peștera Muierii, numai că pandemia a ținut obiectivul turistic închis până acum o lună.

Anual intrau în bugetul local aproximativ 1.000.000 de lei, bani proveniți din taxa de vizitare a Peșterii Muierilor.

Autoritățile locale din Baia de Fier s-au bazat și anul acesta pe aceste venituri, pentru că nu s-au gândit că obiectivul turistic va fi închis pentru turiști din cauza coronavirusului. ”Avem nevoie de bani ca de aer. Așteptăm cu sufletul la gură rectificarea bugetară. Noi depindem foarte mult de încasările de la peșteră, iar dacă aceasta a fost închisă o jumătate de an, la ce ne putem aștepta? S-a deschis de o lună, dar numărul turiștilor este și așa limitat, plus că nu mai vin cum veneau anul trecut, din cauza restricțiilor legate de coronavirus. Noi aveam aici încasări anuale și de 1.000.000 de lei. Pentru noi este o pierdere imensă la bugetul local”, a precizat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Cu banii încasați la peșteră, autoritățile locale își propuseseră să reabiliteze o școală. ”Acum așteptăm rectificarea, că altă șansă nu avem. Sunt probleme mari la acoperișul unei școli, Este putred și a început să cedeze. Este și foarte jos. Vrem să mărim și clasele și să facem grup sanitar. Nu putem expune copiii. Am avea nevoie de 600.000 de lei pentru această lucrare”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: