Sfântul Dumitru, sărbătorit cu restricții

Târgujienii au mers la biserică încă de la primele ore ale dimineții. Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru, însă de această dată cu restricții. Oamenii nu au mai putut pleca la București pentru a se închina sfintelor moaște, ci fiecare a mers la cel mai apropiat lăcaș de cult.

Au mers la biserică, au respectat distanțarea socială și s-au rugat pentru sănătate și pentru binele celor din jur. Asta s-a întâmplat luni, atunci când credincioșii l-au sărbătorit pe Sfântul Dumitru. De exemplu, în fața Bisericii ”Sfinții Voievozi” din centrul municipiului Târgu Jiu, enoriașii au venit de la primele ore ale dimineții. Aceștia spun că este o zi importantă și au venit pentru a se ruga și a aprinde o lumânare.

”Am venit de dimineață. Este o sărbătoare mare astăzi și am venit să ascultăm slujba și să ne rugăm(...) Am venit să aprindem o lumânare și să ne rugăm. Păstrăm distanțarea socială, dar cu credință în Dumnezeu trecem peste tot, chiar peste acest virus”, au spus câțiva târgujieni.

Un alt târgujian a spus că această pandemie îi aduce mai aproape de Dumnezeu și de biserică: ”Virusul ne aduce mai aproape de biserică. Trebuie să ne rugăm!”

Vizualizări: 1,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: