Filmul Dune, lansat la jumătate lui decembrie

Primul trailer din filmul „Dune” a fost vizionat de o jumătate de milion de oameni în prima oră după lansare. Premiera peliculei Warner Bros este așteptată începând cu 16 decembrie, iar filmul va fi distribuit și în România.

Primul trailer din noul film „Dune”, bazat pe epopeea SF a lui Frank Herbert, a fost lansat recent, iar după o oră deja strânsese o jumătate de milion de vizualizări.  Pelicula, în care joacă unii dintre cei mai populari actori ai momentului, între care Jason Momoa, Javier Bardem și Timothee Chalamet, acesta din urmă deținând rolul principal, este așteptată în cinematografe în această iarnă.

Saga Dune a fost recunoscută în 2003 drept cea mai populară serie de cărţi SF din istorie. Autorul, americanul Frank Herbert, a scris prima carte a seriei în 1965. Au urmat alte cinci volume şi un film în 1984, o miniserie TV în 2003 şi jocuri pe computer.

Acum, „Dune” revine pe marele ecran avându-l ca regizor pe Denis Villeneuve, nominalizat la Oscar și cunoscut pentru alte filme de gen, precum „Arrival” şi „Blade Runner 2049”. Denis Villeneuve a regizat „Dune” dintr-un scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth pe baza romanului cu același nume scris de Frank Herbert.

Ca şi povestea romanului „Dune”, intriga filmului urmăreşte călătoria mitică și emoționantă a lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut cu un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său.  „Dune” este filmat în mai multe locații din Budapesta, Ungaria dar și în Iordania.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: