Așteaptă de doi ani să le fie izolate blocurile

Locuitorii orașului gorjean Țicleni așteaptă de doi ani să fie reabilitate blocurile în care locuiesc. Se pare că, în sfârșit, vor începe lucrările pentru reabilitarea a două blocuri construite înainte de 1990. Firma care a câștigat licitația este din Rovinari.

Autoritățile locale din orașul Țicleni încearcă de doi ani să găsească bani pentru reabilitarea termică a două blocuri din cele cinci existente. Valoarea totală a investiției este de 1.600.000 de lei.

”Suntem pe ultima sută de metri cu documentația pentru reabilitarea a două blocuri construite înainte de 1990. Numai cu acestea ne-am încadrat în proiect, pentru că celelalte 3 sunt construite mai târziu. Licitația a fost câștigată de o firmă din Rovinari și în scurt timp o să înceapă lucrările. Mă bucur că, în sfârșit, am reușit să rezolvăm această problemă și oamenii sunt mulțumiți. Începuseră să-și piardă răbdarea”, a precizat primarul din Țicleni, Constantin Radu.

Investiția se va realiza cu fonduri europene în procent de 60%, la care se adaugă 15% contribuția de la bugetul local și 25% banii locatarilor.

Autoritățile locale încearcă acum să identifice o sursă de finanțare și pentru cele 3 blocuri care nu au fost prinse în acest proiect, pentru că nu s-au încadrat în criteriile cerute.

Vizualizări: 1,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: