Distracție și accidente pe pârtia de la Rânca

Stațiunea montană Rânca a fost luată cu asalt în acest week-end de turiștii care au vrut să aibă parte de momente de relaxare. Stratul de zăpadă este unul bun, iar cei care practică sporturile de iarnă s-au bucurat din plin. Din păcate, nu au lipsit nici incidentele.

Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune  că au fost turiști care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit accidente pe pârtii. A fost solicitată și ambulanța, mai spune Cornoiu.

”A fost un incident puțin mai grav. A trebuit să solicităm o ambulanță pentru a-l putea duce la spital. A fost vorba despre o fractură. L-am predat ambulanței, iar de acolo, cei de pe salvare au decis. Au fost și cazuri mai ușoare. Le-am tratat noi pe loc. Au fost unii care au plecat spre spitalele în localitățile unde domiciliau. Au mai fost două cazuri pe care le-am tratat și nu au avut nevoie de spitalizare, și-au putut continua sejurul”, a spus Sabin Cornoiu.

Salvamontiștii gorjeni recomandă în continuare turiștilor să aibă mare grijă, mai ales atunci când practică sporturile de iarnă.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: