DNA: Ghiţă a cumpărat voturi pentru Ponta la prezidenţiale

Deputatul Sebastian Ghiţă a cheltuit 350.000 de euro pentru a convinge alegătorii din Republica Moldova să-l voteze pe candidatul Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014. Informaţia apare în comunicatul DNA, prin care procurorii îi interzic să meargă la serviciu, adică la Parlament, fără să fie în arest, ci sub control judiciar! După două ore de audieri, Ghiţă a declarat că ancheta are rolul de a dărâma Guvernul.

Sebastian Ghiţă a fost înştiinţat de procurorii DNA că este cercetat pentru o nouă infracţiune, cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat. Mai exact, DNA a stabilit că Ghiţă a avut un rol important în campania electorală a lui Victor Ponta pentru Preşedinţia ţării. Deputatul a plătit 350.000 de euro pentru cumpărarea voturilor în Republica Moldova. „În acelaşi registru infracţional, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian a conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro“, se arată în comunicatul DNA.

Totodată, Ghiţă este acuzat de activităţi de spălare de banii, sumele fiind folosite în campaniile electorale. Procurorii au stabilit că din activităţile de “spălare de bani” se ridică la valoarea de 129.343.768 lei.

Potrivit DNA, Ghiţă a folosit banii şi pentru campania din 2012, atunci când a candidat şi a câştigat un loc în Parlament. DNA arată că Ghiţă a folosit 279.000 lei din afaceri ilicite pentru achiziţionarea de pe piaţa neagră a unor tigăi pe care le-a dat alegătorilor. La ieşirea de la audieri, Ghiţă a dat de înţeles că ancheta asupra sa are drept scop convingerea lui Ponta să demisioneze de la Guvern. Deputatul a mai susţinut că acest dosar penal este unul politic, care vizează „dărâmarea Guvernului”. În plus, el a atras atenţia că ceea ce face DNA, dând exemplu percheziţiile, audierile şi alte etape din cercetarea penală, este o chestiune groaznică împotriva căreia va lupta.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: