Bătălia pentru primărie duce la excluderea a trei consilieri PNL

Liberalii complică şi mai mult problemele la Bîlteni. În loc să convoace o şedinţă pentru a desemna un consilier care să preia atribuţiile de primar şi viceprimar, liberalii radiază din partid trei consilieri din Bîlteni pentru că nu şi-au plătit cotizaţia la partid şi pentru că ar face jocurile altor partide. În tot acest timp, primăria rămâne în continuare blocată pentru că nu are cine să semneze documentele în lipsa unui primar. 

Problemele primăriei Bîlteni nu par să se rezolve prea curând. Zilele acestea trebuia să aibă loc o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru desemnarea unui consilier care să preia atribuţiile de primar şi viceprimar, însă niciuna dintre tabere nu a făcut o convocare în acest sens. Mai mult, liderul liberal Dan Vâlceanu a anunţat că în şedinţa de joi, 18 iunie, a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) urma să fie aprobată radierea a trei consilieri liberali de la Bîlteni, doi dintre ei fiind printre cei care au trecut la Partidul Liberal Reformator (PLR), făcând uz de ordonanţa care le permitea acest lucru, dar care au rămas în PNL pentru că PLR nu era înfiinţat la acea vreme şi un altul de la PDL (actual PNL).

Este vorba de consilierii Flavian Cenuşe, Alin Cinciulescu şi Ion Băloi. “Motivele sunt următoarele: au sprijinit şi susţinut în mod public alt partid politic pe o altă doctrină politică, asta prevede statutul la articolul 22, aliniat 2, radiere, şi nu au achitat cotizaţia şi contribuţia mai mult de un an calendaristic. Acestea sunt motivele şi niciunul dintre ei nu poate să contrazică nici măcar o literă din ceea ce scrie în aceste două fraze”, a declarat Dan Vâlceanu, co-preşedinte al PNL Gorj. 

Ceea ce nu explică liderii liberali este motivul pentru care nu au procedat mai devreme la radierea acestor consilieri  dacă nu au respectat statutul partidului, ci acum, când la Bîlteni sunt probleme după arestarea primarului Gheorghe Păsărin şi a viceprimarului Dumitru Oprea.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că PNL a solicitat un punct de vedere legat de apartenenţa politică a consilierilor care au plecat la PLR în baza ordonanţei. “La Bîlteni nu există consilieri PLR, doar PNL, noi am dat şi un răspuns scris. Am solicitat Ministerului Dezvoltării un punct de vedere legat de acest aspect şi ne-a comunicat că aleşii locali care au trecut la PLR în baza ordonanţei rămân la partidul pe lista cărora au fost aleşi pentru că la acea vreme partidul nu era legal constituit”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verficarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Şedinţa Consiliului Local, săptămâna viitoare

Liberalii au anunţat că abia săptămâna viitoare vor convoca o şedinţă pentru delegarea unui consilier care să preia frâiele primăriei Bîlteni, asta dacă social-democraţii şi peciştii nu le-o vor lua înainte. Dan Vâlceanu a precizat că PNL va propune tot ca Alexandru Braia să preia atribuţiile de primar şi viceprimar. “Cel mai probabil săptămâna viitoare se va ţine şedinţa, atunci o vom convoca noi. Situaţia la Bîlteni nu este aşa disperată cum lasă unii să se creadă. E secretarul care conduce primăria, iar situaţia asta nu ni se datorează. Nu am furat noi împreună cu Păsărin şi cu Oprea. Probabil luni sau marţi o să mergem să depunem o solicitare. Avem un candidat, cel care a fost şi până acum, domnul Braia”, a mai spus Vâlceanu.

Liderul liberal a spus că de îndată ce consilierii liberali vor fi radiaţi din partid, vor face o adresă către prefectul de Gorj, care ulterior va vacanta posturile şi că acest proces nu ar trebui să dureze mult timp.

TREI PRIMARI EXCLUŞI

Biroul Permanent Judeţean al PNL Gorj a decis radierea din partid a trei primari: Gheorghe Păsărin de la Bîlteni, Mihai Calotă de la Urdari şi Mihăiţă Troacă de la Padeş.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: