Primăria Bîlteni rămâne fără şef, după boicotul PNL

Consiliul Local Bîlteni nu s-a putut întruni luni, la ora 16.00, aşa cum a fost convocat pentru a desemna un consilier care să conducă primăria, pe perioada în care primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din cauza arestului la domiciliu. La şedinţă au fost doar 5 din 14 consilieri, astfel că nu a fost cvorum. Consilierii PNL şi PPDD au lipsit, deşi erau majoritari.

Secretarul comunei Bîlteni, Dan Săftoiu, a spus că nu se aştepta ca liberalii să lipsească de la şedinţă şi că va încerca peste câteva zile să organizeze o nouă şedinţă de Consiliu Local, asta dacă va avea cine să o convoace.  “Ieşi ca naiba. Nu veniră decât cei care au semnat convocarea, pesediştii şi peciştii. Pedeliştii cu peneliştii şi pepedediştii au spus una şi făcură alta. Nu veniră. Acum peste 3 zile, dacă o mai convoca-o cineva. Dacă nu, nu ştiu ce se va întâmpla. Văd că dumnealor stau pe la birt, pe aici. Acum să vedem ce se va mai întâmpla. E şi legea cum e, mai bine ne lipseam de un consilier şi conduceam noi care suntem pe aici. Părerea mea este că se procedează ca şi în cazul alegerii viceprimarului şi se repetă până se întrunesc toţi şi ia o hotărâre în sensul acesta. Aşa că din 3 în 3 zile o să ne ţinem numai de şedinţe până, probabil, se duce şi suspendarea”, a spus secretarul primăriei Bîlteni, Dan Săftoiu.

De la PSD intenţiona să candideze Nicolae Lungan, care în prezent este pensionar. Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a explicat motivul pentru care niciun consilier liberal nu a luat parte la şedinţă. Alexandru Braia, cel care era favorit pentru preluarea frâielor comunei Bîlteni, care este şi angajat al CE Oltenia, trecut pe lista disponibilizărilor, dar aflat în concediu medical, a fost vizitat ieri, acasă, de o comisie a CE Oltenia tocmai la ora la care avea loc şedinţa de Consiliu Local. “Domnul Braia a fost vizitat de o comisie a CEO să vadă dacă este acasă în ziua şi la ora şedinţei de Consiliu Local şi am considerat că modalitatea aceasta de a face politică este ca pe vremea lui Ceauşescu, pe poliţie politică şi cu presiuni. (…) Am fi dorit ca domnul Braia să preia aceste atribuţii, ale primarului. Pesediştii de la CEO au vrut să împiedice acest lucru”, a explicat Dan Vâlceanu. 

O variantă este ca prefectul de Gorj, Alin Văcaru, să desemneze un angajat al Prefecturii pentru a conduce primăria Bîlteni, în situaţia în care consilierii locali nu vor fi în stare să facă acest lucru.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: