Doar un singur medic vrea să lucreze la Secţia de Psihiatrie Turceni

Marţi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea postului de medic la Secţie de Psihiatrie a Spitalul Orăşenesc din Turceni. La concurs nu s-a înscris decât un singur candidat, însă până în acest moment nu se ştie dacă a obţinut un rezultat bun care să-i permită ocuparea postului. Până în prezent medicii de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu au mers prin rotaţie la Turceni pentru a trata bolnavii cu probleme grave internaţi acolo. Până acum aproximativ o lună şi jumătate, bolnavii cu probleme psihice internaţi în secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc din Turceni erau trataţi numai de un singur medic care era pensionar şi lucra aici cu jumătate de normă. Mai mult decât atât în majoritatea timpului medicul pensionar era în concediu medical sau de odihnă şi bolnavii erau în grija asistentelor, iar tratamentul le era indicat prin telefon. De când s-a aflat de această situaţie au fost detaşaţi prin rotaţie medicii de la Secţie de Psihitrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu pentru a se ocupa de bolnavi din Turceni. La momentul respectiv, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj promiteau aducerea unui medic psihiatru la începutul lunii iulie. Se pare că s-au ţinut de cuvânt, drept pentru care marţi s-a organizat concursul pentru ocuparea postului de medic psihiatru la Turceni, la care s-a prezentata un singur candidat şi încă nu se ştie dacă a luat sau nu examenul.
„În momentul de faţă s-a dat concursul pentru postul de medic la Secţia de Psihiatrie din Turceni, încă nu ştim rezultatul, pentru că marţi a fost ultima probă şi sperăm să fie admis. Până acum au fost trimişi prin detaşare medici psihiatri şi sperăm să se remedieze situaţia şi să nu mai fie probleme legate de personal”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. 
Dacă nu va obţine o notă care să-i permită ocuparea postului de medic psihiatru, medicii din Tg-Jiu vor face în continuare naveta la Turceni pentru a trata bolnavii. „Dacă nu va câştiga concursul, vor fi detaşaţi în continuare medicii de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi mizăm pe înţelegerea lor să ne ajute să treacă şi Spitalul Orăşenesc din Turceni peste acest impas”, adeclarat Elena Piţian. În prezent la Turceni sunt internaţi aproximativ 140 de bolnavi cu probleme psihice grave din mai multe judeţe ale ţării.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: