Dobânzi reduse la creditele pentru pensionari

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu Jiu a majorat suma ce se acordă ca împrumut, a redus dobânzile la credite și a majorat cota pentru biletele de tratament.

De la începutul acestui an suma maximă ce se acordă de CARP Târgu Jiu pensionarilor a crescut de la 3.000 lei la 4.000 lei, iar dobânzile au fost reduse cu un procent la creditele aprobate. Astfel, pentru împrumuturile membrilor care au o treime din fond dobânda este de 8%, pentru împrumuturile celor care au jumătate din fond aceasta este de 6%, iar pentru împrumuturile în limita fondurilor se percepe 3% dobândă. De asemenea, ajutorul de deces este de 700 lei la 15 ani vechime, cu 100 lei mai mult decât anul trecut, iar cota pentru biletele de tratament s-a majorat de la 50 lei la 70 lei. ”Din păcate, în cursul anului 2011, dar și în prezent, nu respectă angajamentele de plată luate la acordarea împrumuturilor, în sensul că nu achită lunar ratele stabilite să le achite la finele perioadei, ceea ce duce la scăderea uneori a fondurilor. Din acest motiv, cu ocazia ședințelor de aprobare a solicitărilor de împrumuturi, la acei solicitanți care nu au respectat angajamentul luat le diminuăm sumele solicitate cu 100-200 lei dacă întârzierea este mai mică de 12 luni sau le acordăm un împrumut în limita fondului pe care îl are depus la CARP dacă întârzierea depășește un an”, spune Nicolae Dragomir, președintele CARP Târgu Jiu.

ÎMPRUMUTURI

Iulia Cioplea, contabila șefă a instituției, spune că până la finele săptămânii trecute se înregistraseră 780 de cereri din partea pensionarilor, care au fost achitate. ”Cele mai multe sunt pentru lemne, plata facturilor, care în această perioadă sunt destul de mari, pentru medicamente, intervenții sau pentru plata taxelor de școlarizare pentru nepoți”, menționează Iulia Cioplea.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: