Dobrică, instalat director fără ştirea primarului Jianu

Instalare cu cântec la Direcția Publică Motru, acolo unde fostul viceprimar Tudor Dobrică a fost desemnat director interimar al unității. Curios este că această promovare s-a făcut fără știința primarului liberal Gigel Jianu, care acum acuză că nu au fost întrunite procedurile legale pentru promovarea lui Dobrică. Sunt politicieni care consideră că acest fapt se datorează unei înțelegeri între ALDE și PSD, sfidându-l astfel pe noul primar de la Motru.

Primarul în funcție de la Motru spune că administratorii Direcției Pulice nu au respectat procedurile atunci când l-au numit pe Tudor Dobrică director interimar în unitate, dar și că că ședința s-a făcut pe furiș. Acesta a spus și că exista deja o persoană delegată să preia atribuțiile lui Cosmin Morega, după ce acesta din urmă a fost instalat în funcția de viceprimar. Direcția Publică se află în subordinea Consiliului Local Motru. Primarul a explicat că în acest moment Consiliul de Administrație este incomplet, dar și că unii administratori sunt și consilieri locali, ceea ce conduce la incompatibilitate.
"Binînțeles că nu a fost cu acordul meu. Consider că nici nu s-au respectat etapele, procedura de numire, chiar și interimar. Pentru acest lucru ar fi trebuit convocată ședința Consiliului de Administrație, ar fi trebuit anunțată din timp, cu cel puțin trei zile. Ori această ședință s-a desășurat pe furiș. Nu am fost anunțat, în calitate de edil trebuia să fiu anunțat", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Edilul a spus că nu are de gând să ia vreo măsură în acest sens pentru că i se pare "o joacă de copii" și că nu vrea să coboare pe terenul de joacă. A explicat că directorul va fi desemnat prin concurs oricum. "Probabil primarul nu a fost bine informat și nu a știut procedura", a spus viceprimarul Cosmin Morega, explicând astfel motivul pentru care primarul anunțase acum câteva zile că directorul Direcției Publice va fi desemnat prin concurs. "Direcția rămăsese fără conducător, nu putea să-și desfășoare activitatea în condiții optime fiind documente de semnat și nu prea avea cine după ce mi-am dat demisia. Acest lucru se face de către Consiliul de Administrație, nu de către AGA, acolo cred că a fost o confuzie a dumnealui. Nu cred că este adevărat că s-a făcut pe furiș, convocarea Consiliului de Administrație se face cu trei zile înainte", a spus Cosmin Morega, asta în condițiile în care a declarat luni, 27 iunie, pentru Pandurul, că Nicu Lapteș a fost desemnat să-i preia atribuțiile temporar, după instalarea sa în funcția de viceprimar.
Aurel Slapciu de la PMP Motru crede că vor urma și alte numiri pe criterii politice la Motru. "Pe parcursul zilelor următoare o să fie și mai multe funcții date politic și atunci însemnă cei care au ieșit la vot și au vrut altceva nu se bucură de nimic altceva decât de aceleași lucruri", a spus Slapciu, fiind convins că Dobrică a primit șefia Direcției Publice în baza protocolului PSD-ALDE.

Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: