Încep lucrările la reţeaua de apă din satul Dăneşti

Autorităţile locale din Dăneşti au intrat în linie dreaptă cu investiţia privind îmbunătăţirea sistemului de apă al satului Dănești. A fost încheiat contractul cu o societate din Bănie, iar începând de luna viitoare vor fi demarate şi lucrările care implică inclusiv realizarea unui puţ de adâncime care să asigure cantitatea de apă necesară pentru întregul sat.

Investiţia privind îmbunătăţirea sistemului de apă pentru satul Dănești este realizată din fonduri de la bugetul local al comunei, care se ridică la circa 500.000 lei. Autorităţile locale spun că sunt în faza finală a procedurilor și că în cel mai scurt timp vor fi demarate lucrările. "Am semnat contactul cu o firmă din Craiova, am luat aprobările, de la Mediu mai avem de luat. Am luat de la ISU, de la CEZ, urmând ca în zilele următoare să dau dispoziția de începere a lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă din satul Dănești. Era nevoie de această investiție, deoarece chiar la ora actuală, în satul Dănești, începând de pe la ora 17 nu mai avem apă", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dănești.
Autorităţile locale spun că problema asigurării apei necesare pentru întregul sat va fi rezolvată în cel mult 60 de zile de la demararea noii investiții. În prezent, satul este alimentat din sursele de la Văcarea și Bucureasa, iar locuitorii din satul Dănești rămân de multe ori fără apă pentru că nu mai ajunge la ei, fiind consumată de gospodăriile de pe traseu. "Este nevoie ca această investiţie să înceapă cât mai repede şi va începe luna viitoare, cred că până în 15 iulie. Va fi realizat acest puţ ce va fi noua sursă de alimentare a satului Dăneşti şi atunci nu vom mai avea probleme în comună în ceea ce priveşte alimentarea cu apă. Vom pune o vană la mijloc, iar dacă va fi nevoie şi se va strica spre exemplu la Bucureasa, vom da drumul să vină din partea Dăneşti şi invers. Și la Văcarea la fel", a explicat primarul comunei Dănești.
Investiția presupune și achiziția de pompe de presiune, a unui rezervor de apă, o stație de tratare, de clorinare. Constructorul trebuie să predea investiția la cheie, când va fi funcțională.

Galerie foto



Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: