Gigel Jianu modifică planul de investiţii al primăriei Motru pe 2016

Consiliul Local al municipiului Motru se va întruni vineri, 1 iulie, într-o şedinţă de îndată pentru a aviza o hotărâre privind modificarea planului de investiţii pentru acest an. Primarul Gigel Jianu vrea să urgenteze astfel realizarea planului de mobilitate urbană fără de care municipiul Motru nu poate atrage fonduri europene pentru proiecte ce vizează lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii din Motru.

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a făcut zilele acestea o evaluare a activității primăriei, dar și a priorităților în ceea ce privește municipiul pentru anul acesta. A decis că este nevoie de modificarea planului de investiții pentru a grăbi atragerea de fonduri europene pentru municipiul Motru. "Am constatat că sunt necesare introducerea unor obiective noi în acest program de investiţii. În acest sens vom convoca o ședință de îndată a Consiliului Local prin care supunem aprobării programul de investiții și introducerea unei noi poziții, adică proiectare program de mobilitate urbană durabilă. Acest lucru este necesar pentru accesarea de fonduri europene și realizarea unor proiecte. Este obligatoriu pentru a accesa fonduri europene pe anumite axe", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Autorităţile locale spun că nu așteaptă ședința ordinară stabilită pentru data de 28 iulie şi vor să grăbească astfel atragerea de fonduri europene. Printre proiectele pentru care intenţionează să atragă fonduri extrabugetare se numără şi cel privind reabilitarea reţelei stradale în zona de mijloc a municipiului. Lucrările presupun reabilitarea străzilor, a aleilor şi a parcărilor.
Astfel, unele investiţii stabilite iniţial, şi care suportă amânare, vor fi scoase din programul pe 2016 şi vor fi reluate atunci când vor exista fondurile necesare pentru implementarea lor. Primarul Gigel Jianu spune că inclusiv Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului ar putea fi modificat. "Este posibil, deocamdată suntem în analiză, să reactualizăm și Planul Urbanistic General, tot pentru accesări de fonduri europene", a mai spus primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 8,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: