Documente desecretizate în procesul pentru anularea ordinului anti-ţinute indecente

Ordinul prin care prefectul Ciprian Florescu a reglementat accesul în Palatul Administrativ în vara anului trecut a fost contestat la vremea respectivă de către filiala judeţeană a PNL, dar de abia acum s-a ajuns la judecata pe fond în instanţă. Unul dintre liderii filialei, avocatul Gigi Pecingină, reprezintă organizaţia judeţeană a PNL Gorj în procesul contra Prefecturii Gorj, la termenul de miercuri instanţa punând în discuţie nevoia desecretizării unor ordine emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Atunci când a elaborat regulamentul prin care e interzisă „ţinuta indecentă”, dar şi prin care i-a obligat pe ziarişti să nu mai meargă prin Prefectură aşa cum vor ei, ci doar într-o anumită sală şi doar după ce se anunţă, pentru a nu surprinde eventual momente ce pot fi considerate neplăcute sau stânjenitoare, prefectul a invocat anumite ordine emise de-a lungul anilor de MAI.

Unele dintre documente nu pot fi date însă publicităţii decât dacă sunt desecretizate, neavând menirea să fie făcute publice, iar acest lucru ţine în loc procesul prin care liberalii speră să obţină la instanţă anularea ordinului dat de prefect.

„Eu am cerut unele dintre acele ordine, dar pentru unul dintre ele mi s-a cerut certificat ORNIS (n.r. – Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Instanţa a decis acum să ceară la MAI ordinul în mod direct, rămâne să vedem dacă şi când va fi trimis, pentru că trebuie desecretizat şi după aceea probabil procesul va continua”, a explicat avocatul Pecingină.

Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: