Investiţii blocate pentru strămutaţii din Drăgoieni

Aparegio nu poate duce la bun sfârşit investiţiile de apă şi canal din Drăgoieni pentru că terenurile aparţin Complexului Energetic Oltenia, acolo fiind strămutate familii care erau afectate de activitatea minieră de la Rovinari. Ca să nu piardă investiţia realizată cu fonduri europene, autorităţile caută soluţii.

Se întâmplă în cartierele Drăgoieni I şi Drăgoieni II, unde muncitorii de la Aparegio nu pot interveni pentru că terenurile nu aparţin autorităţilor locale. „Complexul Energetic Oltenia, împreună cu Primăria Târgu Jiu, trebuie să întregească domeniul public urbanistic şi utilitar al municipiului Târgu Jiu pentru a se adiţiona contractul de delegare a serviciilor de apă şi apă uzată. Numai după această acţiune se pot aplica măsurile din Master Plan inclusiv pentru cartierele Drăgoieni I şi II. Fără aceste acţiuni, cheltuielile aferente de modernizare şi extindere nu mai pot face obiectul eligibilităţii la finanţare nerambursabilă prin fondul european de coeziune şi rămân în sarcina integrală a CEO şi ulterior, dacă va fi cazul, în sarcina UAT Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii Aparegio Gorj.

Soluţia CEO

Vatra de sat Drăgoieni a fost realizată pentru familiile afectate de lucrările miniere din cadrul EMC Roşia. Terenul a fost împărţit pe loturi şi oferit strămutaţilor. „Luăm în calcul posibilitatea transmiterii tuturor utilităţilor publice din patrimoniul CEO în patrimoniul Primăriei Târgu Jiu în scopul eliminării nemulţumirilor cetăţenilor care locuiesc în aceste perimetre, precum şi pentru gestionarea unitară a sistemelor de utilităţi publice”, a fost mesajul autorităţilor locale către companie.

Soluţia oficialilor companiei este să împrumute terenul primăriei. Concret, propun un contract de comodat pe o perioadă de 20 de ani, timp în care autorităţile pot realiza toate investiţiile necesare astfel încât oamenii din zonă să beneficieze de aceleaşi utilităţi la fel ca şi ceilalţi târgujieni.

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: