Sculpturi din crengi și rădăcini

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în data de 7 martie 2019, începând cu ora 12.00, în sala Florin Isuf, o expoziție de sculptură semnată de Amos Morușcă.

Amos Moruşcă provine din judeţul Alba, acolo unde a și învăţat secretele sculpturii în lemn. A absolvit Liceul Avram Iancu din Hunedoara, apoi Facultatea de Mecanică din Timişoara, după care a lucrat ca inginer la Uzina Mecanică Sadu, timp de 28 de ani. Crengile, rădăcinile și chiar lemnele de foc sunt transformate de către Amos în adevărate opere de artă, apreciate chiar și la nivel internațional.

Toate sculpturile sunt făcute din crengile sau rădăcinile găsite prin pădure sau din lemnele de foc. Amos Morușcă lucrează cam o zi întreagă la o sculptură, dar cum face totul cu multă pasiune timpul parcă stă în loc și uită de el atunci când vede o bucată de lemn. Pensionarul nu își vede viața fără dălțile sale și figurinele pe care le realizează cu multă dragoste.

Expoziția din data de 7 martie 2019 este prima la Târgu Jiu organizată după 1990. Amos Morușcă a realizat până acum câteva mii de figurine de mici dimensiuni din lemn de fag şi nuc. Cel mai important este că nu se oprește acum și vrea să se dedice în continuare sculpturii, dar și poeziei. Acesta a scos și trei cărți de poezii.

Vă așteptăm așadar joi 7 martie 2019 la ora 12.00 în sala Florin Isuf la expoziția de sculptură a lui Amos Morușcă pentru a vedea o combinaţie între clasic şi modern în sculpturile din lemn realizate de acesta.

Sursa: Comunicat CJCPCT Gorj

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: