Doi bărbaţi din Turceni au fost reţinuţi. Vezi de ce!

Poliţiştii din Turceni au  fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat, de 36 de ani, din oraşul Turceni cu privire la faptul că, un tânăr, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, s-a urcat la volanul autoturismului său, care se afla parcat în faţa locuinţei şi a plecat fără consimţământul său. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că bărbatul, de 36 de ani, ar fi condus autoturismul pe D.J. 674 Turceni-Urdari, pe raza satului Gîrbovu, în maşină aflându-se şi prietenul său, de 22 de ani.

Bărbatul, ar fi efectuat o oprire pe traseu și i-a încredinţat autoturismul tânărului, de 22 de ani, deşi cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere.

La scurt timp, tânărul de 22 de ani, în timp ce se afla la volanul autoturismului, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile.

Bărbatul, de 36 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fără a recunoaşte că a condus autoturismul proprietate personală sau că i l-ar fi încredinţat prietenului său, refuzând, totodată, prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

         

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul  pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere pentru tânărul, de 22 de ani şi conducerea unui autovehicul  pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, încredinţarea unui autoturism unei persoane care nu deţine permis de conducere şi inducerea în eroare a organelor judiciare, în cazul bărbatului, de 36 de ani.

În urma cercetărilor, faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 14.09.2016 să fie prezentaţi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 2,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: