Doi din cei opt suspecţi riscă arestarea preventivă

Cei opt gorjeni reţinuţi marţi seara de poliţie pentru fapte de violenţă au fost audiaţi miercuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Doi dintre ei au primit propunere de arestare preventivă, care va fi judecată joi. Ceilalţi şase au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Audierile au durat ore în şir, în final şase dintre suspecţi plecând acasă după cele 24 de ore de reţinere. Cei opt au fost implicaţi în mai multe scandaluri, unul dintre ele fiind cel din luna august, din faţa restaurantului „Cobra” din Târgu Jiu. Scandalagiii au stat o noapte în arest şi în august, după scandalul de la „Cobra”, după care au fost puşi sub control judiciar.

Poliţia nu a dat foarte multe date din dosar. A precizat însă că au fost 11 percheziţii în data de 23 octombrie, la locuinţele a 11 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe, fapte comise în perioada septembrie-octombrie, pe raza judeţului Gorj.

„Cu această ocazie au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar în urma probatoriului administrat, faţă de 8 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri, persoanele să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propuneri legale. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor comiterii faptelor, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe”, s-a menţionat în comunicatul IPJ Gorj.

Înainte de intrarea la audieri, doi dintre suspecţi au spus presei că sunt nevinovaţi, unul a înjurat, iar ceilalţi au preferat să tacă.

Vizualizări: 4,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: