Copil pus în pericol de mamă. „Totul a fost pentru amuzament”

O tânără de 25 de ani, din Scoarţa, a trebuit să dea marţi explicaţii în faţa poliţiştilor şi a inspectorilor de la Protecţia Copilului, după ce şi-a filmat bebeluşul de 10 luni într-o situaţie potenţial periculoasă. Cel mic era într-un cărucior care era tras de un şofer care conducea o maşină cu volan pe dreapta. Şoferul a fost şi el identificat şi a avut de dat explicaţii, primind în cele din urmă o amendă.

Mama bebeluşului este din satul Copăcioasa şi când a realizat filmarea cu telefonul mobil şi-a dorit să îi arate imaginile soţului său aflat la muncă în străinătate. Femeia a pus însă filmuleţul şi pe reţelele de socializare, iar imaginile în care cel mic apare în cărucior mergând în paralel cu maşina condusă de moşul său de botez au stârnit numeroase comentarii.

Acum, după ce poliţiştii şi inspectorii DGASPC Gorj i-au bătut la poartă, tânăra mămică spune că nu ar mai face niciodată aşa ceva. „Totul a fost pentru amuzament, pentru că ne-am întâlnit cu şoferul pe aici, pe drum, şi el a zis că vrea să împingă un pic căruciorul cu copilul. Asta a fost tot, câţiva metri, dar nu că ar fi fost copilul în pericol, pentru că s-a mers foarte încet cu maşina. Mai era cineva pe capotă în timpul acesta şi era clar că nu putea merge cu viteză. Eu eram pe margine şi filmam, dar dacă era vreun pericol, vă daţi seama că lăsam telefonul şi săream imediat la copil”, spune Laura, mama bebeluşului.

Şoferul care „tracta” căruciorul de la volanul maşinii sale stă la câteva case distanţă de cel căruia îi este moş de botez. Constantin Arsenie a fost identificat marţi de poliţişti şi a primit o amendă de 725 de lei pentru că a efectuat „alte activităţi de natură a-i distrage atenţia de la conducere”, după cum a comunicat IPJ Gorj. El spune că nu s-a pus vreo clipă problema ca bebeluşul să fie în pericol. „Tot ce am avut de declarat am declarat la Poliţie. Copilul a fost ok, nu a fost nimic periculos. Tot ce am avut de declarat am spus la Poliţie”, a repetat şoferul.

 

Monitorizare de la Protecţia Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a mers acasă la mamă împreună cu reprezentaţi ai Poliţiei şi Primăriei Scoarţa, fiind verificată situaţia familială a minorului care apare în filmarea distribuită pe internet într-o stare de potenţial pericol. Mai bine de o oră a trebuit mama să răspundă la întrebările ce i-au fost adresate, la final inspectorii comunicând că vor monitoriza situaţia celui mic pentru o perioadă de 3 luni de acum încolo, existând posibilitatea de prelungire a acesteia. „S-a constatat că în familie copilul este iubit, iar mama şi bunicul matern sunt atenţi la nevoile lui. Familia are venituri constante, care pot, de asemenea, asigura nevoile acestuia”, a explicat Iuliana Daviţoiu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Vestea celor întâmplate s-a răspândit repede prin sat, oamenii având păreri împărţite despre tărăşenia vecinei lor. Unii au aprobat gestul tinerei mame, în timp ce alţii, şoferii în special, au fost de părere că femeia a greşit. „Aici e drumul îngust, dacă se întâlnesc două maşini nu au cum să treacă una pe lângă alta decât dacă se bagă amândouă pe margine. Dacă mai vine şi un cărucior de copil cu copilul în el, vă daţi seama ce se poate întâmpla. Nu ştiu ce a dorit mama să facă, dar nu a procedat corect”, a spus unul dintre localnici. Un altul i-a luat însă apărarea femeii până când a aflat că ea este cea care a postat imaginile pe internet. „Eu dacă l-aş prinde pe ăla care a pus imaginile pe internet, l-aş omorî cu mâna mea pentru că sigur a vrut să îi facă rău. Ce probleme a creat ea? Că doar aici e drum de ţară, nu circulă multe maşini, nu era nici un pericol”, a spus vecinul mamei. O nepoţică de doar zece ani i-a dat însă acestuia răspunsul care i-a închis bărbatului gura. „Când filmezi o tâmpenie dintr-asta o ţii pentru tine, nu o mai pui şi pe internet ca să te vadă toată lumea”, a spus fetiţa.

Vizualizări: 10,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: