Doi gorjeni au furat un milion de lei de la stat

Administratorii a două firme cu sediul social în judeţul Gorj riscă închisoarea după ce au adus un prejudiciu statului de peste un milion lei noi. Cei doi administratori din Ilfov şi-au înmatriculat în anul 2008 firmele în judeţul Gorj, dar acestea nu au funcţionat niciodată la sediul social declarat şi nici nu au fost înregistrate vreodată situaţiile periodice din care să rezulte activitatea derulată de acestea. Însă în decursul timpului, mai exact în perioada 2008-2009, cele două societăţi au emis facturi către alte societăţi din Dolj şi Teleorman, a căror valoare au ajuns la 4.731.550 lei. Potrivit inspectorilor Gărzii Financiare Gorj domeniile de activitate ale celor două firme erau variate, printre care comercializarea materialelor de construcţii, pieselor de schimb, utilajelor şi maşinilor industriale, precum şi a terenurilor. Prejudiciul cauzat este de 1.007.779 lei, reprezentând TVA de 392.692 lei şi impozit pe profit de 615.087 lei.

(A.A.)

Amendă pentru cărbune

S-a ales cu amendă de mii de lei şi cu confiscarea mărfii. Este vorba despre o firmă din Motru care a comercializat 20 de tone de cărbune care nu a putut demonstra cu documente legale provenienţa şi intrarea în gestiune a mărfii, motiv pentru care comisarii Gărzii Financiare au sancţionat-o cu amendă de 600 lei şi au confiscat cărbunele în cauză.

(A.A.)

Amenzi pentru zăpada din faţa imobilelor

Primăria Târgu Jiu face apel la cetăţenii şi societăţile comerciale de pe raza municipiului pentru a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor, pentru asigurarea circulaţiei şi siguranţei pietonilor. Nerespectarea acestei măsuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 100 lei. (D.M.)

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: