Schela petrolieră de la Turburea va fi închisă. Concedieri!

Compania de petrol şi gaze OMV Petrom va închide schela petrolieră de la Turburea. Circa 100 de persoane vor rămâne astfel fără un loc de muncă. Autorităţile locale spun că activitatea staţiei de prelucrare a gazului va fi mutată în comuna Căpreni.

Schela petrolieră de la Turburea va fi închisă până la sfârşitul acestui an. În cadrul unităţii prestează activitate peste 100 de salariaţi, iar un sfert dintre aceştia sunt cetăţeni ai comunei Turburea. Autorităţile locale spun că o mică parte dintre angajaţi vor munci la staţia înfiinţată la Căpreni, care va prelua activitatea schelei petroliere de la Turburea, iar restul ar urma să beneficieze, la plecarea din unitate, de salarii compensatorii.

„Este un lucru rău ce se întâmplă la ora actuală. Această staţie se va desfiinţa până la sfârşitul anului. Schela de gaze Turburea, o societate a OMV, un punct de lucru de pe raza localităţii, se desfiinţează. Din cei 100 şi ceva de angajaţi, am înţeles că numai 12 inşi au fost aleşi să plece la o nouă staţie. S-a făcut o nouă staţie în partea cealaltă, la Căpreni, care va prelua sarcinile acestei staţii. Şi cea de la Turburea se va închide”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Schela petrolieră de la Turburea va fi închisă din considerente economice, crede primarul Ion Bîrcă. „Ca şi discuţie, acestea sunt hotărâri ale lor, care se iau în interior. OMV, fiind societate comercială, nu prea are treabă cu instituţiile. Din ce am înţeles, s-au găsit gaze în altă parte, iar conducta este mai aproape de Căpreni, e în linie dreaptă, decât să vină pe partea aceasta. La noi era staţie de prelucrare, scoteau etanul şi gazolina. Gazolina o făceau GPL”, a mai spus primarul din Turburea.

În urmă cu circa trei decenii, la schela de gaze de la Turburea prestau activitate 800 de persoane. De-a lungul anilor, numărul salariaţilor s-a tot diminuat.

Vizualizări: 5,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: