Cât timp se pot păstra sarmalele în frigider!

Printre preparatele tradiționale preferate de români pentru masa de Crăciun sau de Anul Nou se numără sarmalele. Multe gospodine le pregătesc în număr mare încă din seara de Ajun pentru că sunt convinse că acestea rezistă, fără probleme, la rece până în noaptea dintre ani.

În perioada dintre Crăciun și Revelion, românii se bucură de familie și de vizita celor dragi. Și după cum se știe deja, musafirii trebuie întâmpinați cum se cuvine, iar preparatele tradiționale nu trebuie să lipsească niciodată de pe masă.

Printre bunătățile pe care gospodinele le pregătesc se numără, bineînțeles, și sarmalele. Acestea sunt extrem de delicioase, sățioase și, dincolo de asta, se spune că ele se pot păstra zile întregi la frigider.

Totuși, sarmalele nu pot fi ținute la nesfârșit în frigider pentru că acest preparat cu termenul de valabilitate expirat poate produce grave probleme de sănătate. De aceea, este foarte important ca el să fie consumat în timp util, adică în cinci sau maxim șase zile de la preparare.

În cazul în care se depășește acest termen, carnea se alterează și consumată poate provoca o toxiinfecție alimentară nedorită.

Dacă totuși ai gătit foarte multe sarmale, nu uita că le poți păstra în siguranță în congelator. Acolo, ele pot să reziste chiar și câteva luni de zile.

Sarmalele se introduc în frigider imediat după ce s-au răcit. Această regulă este foarte importantă, mai ales pe timpul verii când temperaturile ridicate pot strica foarte rapid mâncarea.

Înainte de a pune preparatul la rece, el se introduce într-o caserolă care se închide etanș. Astfel, aerul nu va pătrunde absolut deloc în recipient.

În cazul în care sarmalele au stat la congelator, ele trebuie dezghețate la frigider, nu la temperatura camerei pentru că se vor strica mult mai repede.

Vizualizări: 3,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: