Doi tineri au furat cada şi caloriferele unui vecin

Doi tineri de 17 şi 18 ani din localitatea Plopşoru au fost reţinuţi de poliţiştii din Turceni pentru că au furat obiecte din metal din curtea unui vecin. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această faptă este închisoarea de la 3 la 15 ani pentru furt calificat, însă în cazul minorului pedeapsa este redusă la jumătate. Deocamdată, pentru fapta lor, tinerii nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu.

Cei doi tineri din Plopşoru au pătruns în curtea unui vecin de unde au furat 94 de ţevi metalice, patru calorifere şi o cadă de baie, toate din fontă. A doua zi le-au dus la fier vechi pentru a le valorifica, însă au fost prinşi şi reţinuţi. Prejudiciul estimat la o valoare de 4.000 de lei a fost recuperat în proporţie de doar 30% şi restituit părţii vătămate. „Cei doi au acţionat pe timp de noapte, când au sustras mai multe obiecte metalice, cu scopul de a le valorifica la centrele de colectare a fierului vechi”, susţine Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Pentru infracţiunea de furt calificat, pedeapsa prevăzută de lege este închisoare de până la 15 ani. Minorul va beneficia însă de regim special, iar în cazul său pedeapsa se reduce la jumătate. Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a tinerilor.


 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: