Peste două sute de poliţişti au luat cu asalt Complexul Rodna

Peste două sute de poliţişti, inspectori de la Garda Financiară şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, dar şi jandarmi au năvălit ieri prin standurile complexului comercial Rodna. Unii dintre comercianţi au închis magazinele şi au plecat, alţii nu au mai apucat şi au luat amenzi usturătoare. Cert este că în complex n-a mai fost de mult atâta lumea...

Zeci de agenţi economici din Complexul Comercial Rodna au fost ieri amendaţi de inspectorii ITM Gorj şi cei ai Gărzii Financiare pentru deficientele constatate. Comercianţii au fost luaţi prin surprindere de oamenii legii, astfel că nu au mai avut timp să se ferească.

Doi poliţişti la un comerciant

Mobilizare în masă a poliţiştilor şi jandarmilor din Gorj, care au însoţit inspectorii ITM Gorj şi pe cei ai Gărzii Financiare în derularea unui control neanunţat în Complexul Comercial Rodna. Peste 130 de comercianţi au fost verificaţi la sânge. Oamenii nu au ştiut ce se întâmplă şi mulţi dintre ei s-au speriat. Prin magazine au fost mai mulţi poliţişti şi jandarmi decât clienţi, s-au plâns vânzătorii. „M-am speriat când am văzut atâţia poliţişti. Nu am ştiut ce se întâmplă. Magazinele sunt pline de poliţişti, sunt mai mulţi decât clienţii”, susţine o vânzătoare.

Mulţi dintre cei verificaţi au fost găsiţi cu nereguli. Zeci de comercianţi au fost amendaţi, iar marfa care a fost depistată fără acte de provenienţă a fost confiscată. Mulţi au ales să părăsească standul decât să dea socoteală inspectorilor. „Am mobilizat 30 de inspectori de la ITM Gorj, iar alături de colegii noştri vom verifica toate documentele necesare funcţionării. Am depistat până acum că la mai multe societăţi nu existau acte de provenienţă mărfii, iar aici pe fir intră Garda Financiară, care va recurge la confiscarea mărfii, sau angajaţi care lucrează fără forme legale. Au fost şi cazuri în care angajaţii au închis standul tocmai pentru că ştiau că nu sunt în regulă. Nu e nicio problemă, îi vom identifica şi pe aceştia pentru a-i verifica”, susţine George Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

Vânzătorii s-au plâns că vânzările merg foarte prost, iar acum mai încasează şi amenzi. „Am luat 500 de lei amendă pentru neafişarea preţurilor. Ne mai dau şi amenzi, după ce că abia mai facem vânzări şi merge atât de rău cu standul”, susţine una dintre vânzătoarele din complexul Rodna.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: