Donații din Franța pentru spitalul din Rovinari

Ajutor din Franța pentru Spitalul Orășenesc „Sfântul Ștefan” Rovinari. Un TIR încărcat cu mobilier spitalicesc, aparatură medicală, fotolii rulante, medicamente, consumabile diverse, pături și chiar obiecte de îmbrăcăminte a ajuns ieri la spitalul din Rovinari.

Mai exact, este vorba despre 30 de paturi medicinale de ultimă generație, 30 de saltele, mese, scaune, zeci de scaune rulante (scaune cu rotile), mobilier baie, noptiere, un oxiconcentrator, două nebulizatoare, o masă examinare, 15 colete cu medicamente diverse, 80 de colete cu consumabile medicale, 50 de pături, haine, echipamente alimentație parenterală, și, foarte important, un ecograf ginecologic.

Ajutoarele au venit prin intermediul Fundației „MEDECINE AIDE ET PRESENCE LANGUEDOC ROUSSILLON” – Ponteilla, Franța.

„Lista este mult mai lungă și cuprinde foarte multe lucruri extrem de necesare actului medical, medicilor și pacienților de la spitalul din Rovinari. Mulțumiri speciale transmit, pe această cale, domnului Pierre Chola Namy, președintele Fundației franceze, dar și domnului doctor Cosmin Răuț, prin intermediul căruia spitalul din Rovinari a primit această donație”, a anunțat primarul Robert Filip.

Un nou transport cu donații tot din Franța ar putea ajunge la Rovinari în luna iulie.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: