Donații pentru achiziția unei opere a lui Brâncuși

Opera de artă „Cumințenia pământului”, a sculptorului Constantin Brâncuși, ar putea fi achiziționată de români, judecând după declarația ministrului Culturii Vlad Alexandrescu.

Acesta a declarat pentru Hotnews.ro că va fi lansată o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea operei evaluată la 20 de milioane de euro. Asta ar însemna că fiecare român ar trebui să doneze câte un euro. “Pentru "Cumintenia pamantului" eu cred ca discutia trebuie largita. Vreau sa anunt crearea unui astfel de fond national si in masura in care romanii isi vor dori ca aceasta opera exceptionala, una dintre putinele opere ale lui Brancusi care se mai afla pe teritoriul Romaniei, sa ramana in circuitul public, va trebui sa demonstram ca exista un efort national in acest sens”, a declarat acesta.

Aceasta este șansa Statului de a cumpăra una dintre cele mai valoaroase opere ale sculptorului din Gorj. Subiectul achiziției operei a fost deschis în 2013, premierul de atunci, Victor Ponta, promițând fonduri pentru cumpărarea operei, dar s-a dovedit a fi o minciună. La începutul anului 2016, la dezbaterea bugetului, a mai fost o intenție de a aloca bani pentru a iniția demersul de a cumpăra opera dar parlamentarii din Comisia de Buget au respins ideea. 

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: