Planurile administraţiei locale din Dăneşti pentru anul în curs

Cetăţenii comunei Dăneşti vor avea asigurată apa necesară în gospodării, indiferent de anotimp. Autorităţile locale anunţă pentru anul acesta investiţii majore la nivelul localităţii în ceea ce priveşte sistemul de alimentare cu apă. În paralel, reprezentanţii primăriei vor încerca să obţină fonduri externe pentru realizarea reţelei de canalizare în toată comuna, dar şi pentru modernizarea unor drumuri importante pentru cetăţeni.

Autorităţile locale din Dăneşti spun că anul acesta vor fi efectuate o serie de investiţii în ceea ce priveşte reţeaua de alimentare cu apă din fonduri de la bugetul local. Autorităţile locale spun că prin aceste investiţii toate gospodăriile vor beneficia de apă potabilă, la presiune optimă. "Bugetul de anul acesta este ceva mai bun faţă de cel de anul trecut, se apropie de adevărul anului 2014. În orice caz, nu suficienţi la câte am vrea să facem la nivel de comună. Ceea ce este concret şi vom realiza, şi am dat şi hotărâre de Consiliu, este faptul că lucrăm în continuare la sistemul de alimentare cu apă în satul Dănești. În satul de centru nu avem un foraj de alimentare cu apă, fiind branşate jumătate din gospodării la forajul de la Bucureasa şi jumătate la cel de la Văcarea. Am alocat sumele necesare pentru acest foraj şi sper ca până în luna iunie-iulie, acest sistem de alimentare cu apă să fie finalizat. Practic, va creşte debitul la apă pentru că în perioada de vară satul Dăneşti nu are apă, deoarece consumul este foarte mare", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.
Totodată, autorităţile anunţă că sfera metalică aferentă forajului de apă care alimentează satul Ungureni va fi schimbată cu una ecologică de mai mari dimensiuni, de 50 metri cubi. Primăria vrea să achiziţioneze pentru această sferă şi noi pompe care să mențină o presiune constantă a apei în instalaţie pentru tot satul. O astfel de investiţie se va realiza și la sfera din satul Șasa. Acolo este în funcțiune o sferă metalică, de unde se alimentează satele Șasa și Urzica. Va fi schimbat bazinul de apă şi vor fi montate pompe de presiune.

Demersuri pentru reabilitarea drumurilor principale
Autorităţile locale din Dăneşti spun că au întocmit nişte proiecte pentru extinderea reţelei de canalizare, astfel încât să se poată branşa toate gospodăriile, dar şi pentru modernizarea unor drumuri din comună. Pentru ambele proiecte primarul Emilian Rusu speră să obţină finanţare din fonduri guvernamentale. "Facem demersuri la Consiliul Judeţean şi Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea a trei drumuri principale în satul Urzica, în satul Bucureasa şi în Brătuia. Proiectele le-am realizat. În fiecare an le-am depus atât la Consiliul Judeţean cât şi la minister dar din 2012 încoace nu am primit niciun ban pentru aceste investiţii. Sperăm să obţinem finanţare anul acesta. Pe sistemul de canalizare, proiectele le avem făcute pentru toată comuna, avem canalizare în patru sate dar nu ajunge conducta peste tot. Aş vrea să atrag fonduri guvernamentale și pentru acest proiect", a mai spus primarul din Dăneşti.

Sistemul de iluminat, îmbunătăţit
Un alt proiect important ce va fi demarat anul acesta de primărie, din fonduri de la bugetul local, este cel privind îmbunătăţirea sistemului de iluminat public. Reprezentanţii primăriei spun că vor să monteze becuri ecologice pe toţi stâlpii. Acum funcţionează pe sistemul, unul da, unul nu. Fiecare gospodărie plăteşte anual o taxă de 5 lei pentru iluminatul public. Încasările anuale de la populaţie sunt de circa 8000 lei însă cheltuielile se ridică la circa 60.000 lei.

Galerie foto


Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: