Dorinţa unui gorjean de 86 de ani. „Sper ca domnul primar să fie de acord”

Valeriu Andronache, cel mai celebru suporter al echipei Pandurii, are o mare dorinţă la cei 86 de ani ai săi. Acesta şi-ar dori să taie panglica la noul stadion, atunci când va fi gata. Deşi are 86 de ani, nea Andronache este singurul suporter care mai merge cu Pandurii în deplasări. Pe vremuri, când clubul plătea galeria, era înghesuială la autocar.

Pandurii Târgu Jiu a jucat primul meci din actuala ediţie de campionat tocmai la Bacău, la sute de kilometri de casă. Jucătorii au fost surprinşi, la intrarea în teren, să îl vadă în tribună pe nea Andronache, agitând steagul echipei. „Aveam steaguri, le-am întins, chiar dacă eram singur. Jucătorii au fost miraţi când m-au văzut. Au venit la mine, au aplaudat. Au zis: nea Andronache, şi aici venişi”, a povestit suporterul.

Valeriu Andronache spune că nici la meciurile de la Motru nu veneau prea mulţi suporteri din Târgu Jiu. „Eu am fost alături de echipă, oricât de greu a fost. Şi la procesele echipei cu acţionarii, la procesul cu insolvenţa, am fost în sală de fiecare dată. Păcat că fosta galerie a abandonat echipa. La Motru, doar eu şi Găvan de la Băleşti mai mergeam să fim alături de echipă”, a spus Andronache.

 „Celui mai longeviv şi loial suporter”

Valeriu Andronache abia aşteaptă ca Pandurii să joace primul meci pe stadionul modernizat. Deocamdată nu se ştie când va fi gata, pentru că ar mai fi nevoie de cinci milioane de euro, din care patru ar trebui să îi dea guvernul. Andronache şi-ar dori să fie invitat să taie panglica la noul stadion, alături de autorităţi. „Mi-aş dori să tai panglica alături de primarul Marcel Romanescu. Sunt alături de această echipă de zeci de ani, de când s-a înfiinţat. Ar fi o mare bucurie pentru mine să fiu chemat la un astfel de moment”, a spus Andronache.

Jucătorii de la Pandurii îl îndrăgesc pe acesta. Răzvan Stanca i-a oferit un tricou cu dedicaţie, pe care a scris „Celui mai longeviv şi loial suporter”.

Impresionaţi de faptul că Andronache a parcurs aproape 500 de kilometri cu trenul pentru a fi alături de ei la Bacău, jucătorii l-au luat cu ei în autocar, la întoarcere. „Băieţii au făcut chetă şi au venit la mine, ia tataie nişte bani. Au strâns cam o sută de lei”, a spus nea Andronache, impresionat de gestul puştilor de la Pandurii.

Vizualizări: 4,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: