Alunecare de teren în apropierea carierei Rovinari Est

O alunecare de teren s-a produs în apropierea satului Dâmbova al comunei gorjene Drăguţeşti. Pământul a luat-o la vale în preajma zonei de exploatare a carierei Rovinari Est, însă la câteva sute de metri se află şi gospodării. Autorităţile din Drăguţeşti spun că este vorba de o alunecare de teren mai veche, care avansează an de an, dar că nu există deocamdată vreun pericol pentru locuitorii din zonă. Alunecarea a afectat şi un drum de pământ, care nu mai poate fi tranzitat decât pe jos.

„Trebuie să urmărim ca pe parcurs să nu se mai deplaseze acel taluz şi să nu ne afecteze satul Dâmbova. Dar nu este o problemă acum. Este foarte departe de sat, la câteva sute de metri. Este o zonă expropriată, nu în preajma caselor, este pe un islaz. Drumul este făcut, cred, de cei de la minerit”, a declarat primarul comunei Drăguţeşti, Ion Dumitru Popescu.

În urma alunecărilor, pământul s-a lăsat circa un metru, iar autorităţile locale spun că vor lua legătura cu responsabilii din CE Oltenia pentru a lua măsurile necesare în vederea consolidării terenului şi refacerea drumului afectat.

Vizualizări: 1,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: