Dosar penal după ce un medic s-a plâns că a operat fără echipament

Organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj - Serviciul de investigații criminale s-au sesizat din oficiu joi cu privire la săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, faptă prev. și ped. de art. 349 alin. I C.p., urmare unui articol apărut în mass media, în care medicul N.V., din cadrul SJU Tg-Jiu, jud. Gorj, susținea că a efectuat o intervenție chirurgicală la un pacient suspect de infecție cu COVID-19, fără a avea un echipament de protecție corespunzător.

"De asemenea, în publicația jurnaliștilor existau și fotografii cu combinezonul purtat de medic pe durata intervenției chirurgicale, aspecte care atestă că echipamentele puse la dispoziția cadrelor medicale de către unitatea spitalicească nu oferă protecție împotriva agenților biologici. Cauza a fost înregistrată la data de 27.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1053/P/2020, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet", transmite Parchetul Târgu Jiu.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea menționată mai sus, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Medicul la care face referire comunicatul este Valentin Neagu. Acesta a operat o persoană aflată în izolare, dar care potrivit testării ulterioare nu era infectată cu Covid-19.

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: