11 ani de închisoare pentru fiul criminal

Tânărul din Gorj care și-a ucis tatăl în bătaie, cu o sapă, a fost condamnat la ani grei de pușcărie. Crima a avut loc la finalul verii, în comuna Ciuperceni, sat Vârtopu. Criminalul a încercat să-și ascundă oribila fapta, dar anchetatorii nu i-au crezut povestea.

Adrian Vasile Frățilă a fost condamnat, în primă instanță, la 11 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. „Condamnare fără acord de recunoaștere. (...) În baza art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu 20.08.2019 la zi. Menține starea de arest preventiv a inculpatului Frăţilă Vasile Adrian. (...) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Frăţilă Vasile Adrian, în vederea introducerii profilului genetic în baza Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a hotărârii”, a decis, joi, Tribunalul Gorj.

Cei doi munceau cu ziua în sat, iar banii îi dădeau pe băutură. După o ceartă aprinsă la beție, tânărul de 23 de ani s-a năpustit asupra tatălui său. L-a lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în zona capului, dar și cu o coadă de topor și cu muchia unei sape. Nu s-a oprit nici atunci când tatăăl său era întins la pământ.

Cu sânge rece, bărbatul a sunat apoi la 112 și a anunțat că tatăl său a căzut din copac și se află în stare gravă. Anchetatorii și-au dat seama care este adevărul, iar tânărul a ajuns în arest. Gheorghe Frățilă, în vârstă de 50 de ani, a decedat la scurt timp, pe patul de spital.

Vizualizări: 2,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: