Condamnat după ce a depășit mașina poliției

Un tânăr din județul Gorj a fost condamnat la 9 luni de închisoare, pentru că s-a urcat la volan fără permis. Șoferul de ocazie a avut însă tupeul să depășească în viteză o mașină de poliție, astfel că a intrat în vizorul agenților de poliție.

Anul trecut, bărbatul din comuna gorjeană Licurici a fost trimis în judecată, iar acum și-a aflat sentința. Gorjeanul nu va ajunge însă la închisoare, pentru că pedeapsa este cu suspendare.

„În jurul orelor 07.30, inculpatul S.D.O., care nu poseda permis de conducere, conducând autoturismul marca Opel, pe DN 67 B, de la locuința sa din satul Licurici, spre satul Frumușei, a efectuat manevra de depășire a autospecialei poliției în care se afla un echipaj din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina”, este situația descrisă la instanță.

Deși echipajul de poliție a efectuat din mers semnalul regulamentar de oprire, utilizând și semnalele acustice și luminoase, bărbatul și-a continuat nestingherit deplasarea. A părăsit șoseaua și a oprit la circa 12 metri de drumul public, pe un teren viran.

Tânărul a refuzat să prezinte documentele de identitate, blocându-se în interiorul autoturismului. Ulterior, a recunoscut că a condus fără să aibă permis de conducere, pe o distanță mică, precizând însă că a urmat cursurile unei școli de șoferi.

Șoferul de ocazie nu a fost iertat și s-a ales cu dosar penal. El a fost condamnat, luna trecută, la 9 luni de închisoare. Nu va ajunge însă după gratii. Bărbatul a recunoscut și regretat fapta, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, el va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80  de zile, obligație ce se va executa în cadrul primăriei sau a unităților de învățământ din comuna Licurici.

Bărbatul nu are ocupație și nici antecedente penale. În plus, sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 16,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: