A ieșit din izolare pe fereastră, a intrat în carantină pe ușă

Autoritățile anunță primul caz al unei persoane carantinate obligatoriu pentru că a ieșit din casă, deși ar fi fost în izolare la domiciliu. Ordonanța militară a intrat în vigoare și toate persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu ajung în carantină pentru încă 14 zile, sub pază.

"În dimineața de 22 martie, în jurul orei 03.00, prin apel 112, o persoană a sesizat că o femeie a ieșit, pe geam, dintr-o locuință de la parterul blocului.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 13, care au depistat persoana respectivă. Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuință, împreună cu o altă persoana. A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul 7 din ordonanța militară:

(1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

 
 

Vizualizări: 2,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: