Dosar penal după decesul lui Petrică Mîțu Stoian

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian.

Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la spitalul din Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica privată Nera pentru tratament post-Covid.

„La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.


Potrivit unor surse din anchetă, marţi ar urma să fie citaţi pentru audieri angajaţii clinicii private. Procurorii vor să verifice dacă decesul interpretului ar fi avut loc în condițiile în care acesta ar fi suferit de o afecțiune pulmonară care s-ar fi putut agrava în urma terapiei cu oxigen hiperbaric.
Interpretul de muzică populară din Mehedinţi a decedat, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, la spitalul din Reşiţa. Petrică Mîţu Stoian a început să se simtă rău, iar medicii de la Clinica Nera au solicitat o ambulanţă şi au transferat pacientul, de urgenţă. Acesta a fost internat la Secţia ATI unde a fost intubat, iar după câteva ore a decedat, în urma unui șoc septic.


Petrică Mîţu Stoian avea 61 de ani. Va fi înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova, unde îşi pregătise locul de veci.

Vizualizări: 3,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: