Șef de tren, condamnat pentru consum de alcool

Un bărbat de 54 de ani din comuna gorjeană Plopșoru, șef de tren în cadrul CFR Turceni, a fost condamnat pentru că s-a urcat băut la volan. Gorjeanul a primit 1 an și 2 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Fapta pentru care a fost condamnat a avut loc anul trecut, în luna octombrie. Era puțin trecut de ora 5 dimineața, când bărbatul a fost oprit de poliție, pe DJ Broșteni. Pentru că duhnea a alcool, acesta a fost pus să sufle în fiolă. Etilotestul a arătat o îmbibație alcoolică peste limita legală, așa că șeful de tren a fost dus la spital, pentru stabilirea alcoolemiei.

Ulterior, buletinul de analiză toxicologică a indicat valoarea de 2,33 g/l alcool pur în sânge la ora 05:35, respectiv 2,08 g/l alcool pur în sânge la ora 06:35.

Bărbatul și-a recunoscut fapta, spunând că a petrecut la ziua unui coleg de muncă de la CFR Turceni. A consumat 500 ml de bere și 500 ml de vin în decurs de o oră. Între timp a fost sunat de soție care i-a transmis că se simte rău, așa că a decis să plece spre domiciliu, deși un coleg îi promisese că-l va duce mai târziu acasă.

Bărbatul nu are antecedente penale și a cooperat cu organele de anchetă, solicitând să-i fie aplicată doar o amendă. Instanța nu a fost de acord, considerând că ar fi o soluție prea blândă în raport de pericolul social al faptei. „Fapta inculpatului prezintă un grad foarte ridicat de pericol social, având în vedere nivelul alcoolemiei de 2,33 g‰ alcool pur în sânge, în condițiile în care pragul instituit de lege este de 0,80 g‰”, a motivat instanța.

În plus, șeful de tren este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Gorj și să muncească 80 de zile în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: