Salariat al CE Oltenia, condamnat după un accident mortal

Un bărbat de 58 de ani din Rovinari a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, pe 5 noiembrie 2021.

Accidentul mortal a avut loc acum trei ani, la Sibiu. “Potrivit rechizitoriului, în fapt, s-a reținut că în dimineața zilei de 01.04.2018 inculpatul (...), conducând autoturismul marca Citroen pe DN1, dinspre Municipiul Sibiu spre Municipiul București, în zona km 294+54m, într-o curbă spre stânga, datorită vitezei neadaptate la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu autocarul marca Neoplan, condus de martorul (...) dinspre mun. București spre mun. Sibiu, în urma impactului provocând decesul numitei (...), pasager pe locul din partea dreaptă-față în autoturismul Citroen”, se arată în rechizitoriu.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză tehnică auto, cu circa trei secunde înainte de impact, autoturismul Citroen a parcurs curba la stânga pe sensul său de mers și din cauza vitezei de cca 62 km/h a intrat în derapaj cu rotire spre stânga și părăsind banda sa de mers a pătruns pe contrasens, moment în care a intrat în coliziune cu autobuzul Neoplan care se deplasa pe un sector de drum în pantă cu o viteză de cca 42 km/h. “Cauzele producerii accidentului rutier sunt reprezentate de viteza peste limita legală, neadaptată condițiilor meteo – ploaie ușoară, cu zone de îngheț la sol - și geometriei drumului și aparțin în totalitate inculpatului”, au concluzionat anchetatorii.

Două rude ale victimei vor fi despăgubite de societatea de asigurări cu câte 120.000 de lei. Rovinăreanul este angajat la Complexul Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuș mecanic stații pompe. (A.A.)

Vizualizări: 3,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: