Dosar penal pentru o bunică. Ce minciună a spus legată de nepoțel

O bunicuță din Craiova și-a dus nepoțelul cu febră la spital și a ascuns faptul că acesta venise din străinătate. Micuțul era infectat cu noul coronavirus, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor.

"Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, la data de 11.04.2020, numita M.J., bunica minorului P.M.M.I., în vârstă de 5 luni, aflat în izolare la domiciliu împreună cu familia sa, s-a prezentat împreună cu acesta la unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, întrucât minorul prezenta stare febrilă. Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească", transmite Parchetul din Craiova.

În cursul aceleiaşi zile, minorul a fost transferat la Spitalul Suport Filantropia – Secţia Pediatrie, iar la data de 12.04.2020, fiind confirmat pozitiv Covid19, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, împreună cu bunica sa.

"În cursul zile de 13.04.2020, mama minorului, numita I.R., aflată în izolare la domiciliu, s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova pentru a se interesa de starea de sănătate a fiului său, încălcând astfel măsurile impuse privind prevenirea răspândirii Covid19", mai precizează Parchetul.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.

Vizualizări: 3,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: