Un afacerist gorjean ar putea fi eliberat după câteva luni de arest

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au admis, miercuri, cererea afaceristului Dan Radu Floarea de eliberare condiționată. Sentința instanței nu este definitivă.

Floarea a fost încarcerat pe 22 noiembrie 2019, după nici trei săptămâni de la eliberarea sa din pușcărie.

„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Floarea Radu-Dan, aflat în executarea pedepsei de 4 ani și 7 luni închisoare, conform mandatului nr. 53/2020, emis în baza sentinţei penale nr. 37/2020 a Tribunalului Gorj. Cheltuielile judiciare de 343 de lei rămân în sarcina statului, din care suma de 313 lei reprezentând onorariu avocatului din oficiu va fi suportată în avans din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta magistraților Judecătoriei Târgu Jiu.

Tribunalul Gorj a decis, în luna februarie, ca fostului patron de la Tech Safety să-i fie contopite pedepsele dispuse anterior, urmând ca acesta să execute 4 ani și 7 luni de închisoare.

În plus, afaceristului i s-a interzis să mai fie administrator sau asociat la o societate comercială, pe o perioadă de 5 ani de la data executării pedepsei principale. „Deduce din pedeapsa aplicată durata detenției de la 28.06.2018 la 05.11.2019 și de la 22.11.2019 la zi”, a mai decis, în februarie, Tribunalul Gorj.

Dan Radu Floarea a ajuns în penitenciar la nici o lună de la eliberarea sa condiționată. Gorjeanul a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, pentru spălare de bani în formă continuată.

Afaceristul are peste 60 de ani, așa că a executat doar o mică parte din pedeapsă.

Vizualizări: 2,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: