Dosarul a doi foşti primari, repus pe rol. Se judecă de 6 ani!

Curtea de Apel Craiova a repus pe rol dosarul foştilor primari de la Drăguţeşti, Vasile Moşoiu şi Ion Modroiu, după ce, în ultima lună, a amânat de două ori pronunţarea unei sentinţe definitive. Instanţa a decis acum să repună cauza pe rol pentru a fi efectuat un supliment de expertiză tehnică, magistraţii considerând că se impune clarificarea unor aspecte înainte de a da verdictul final în dosar.

„Repune cauza pe rol pentru a pune în discuţia părţilor necesitatea efectuării unui supliment la raportul de expertiză tehnică în întocmit în faza judecăţii în primă instanţă pentru a lămuri următoarele aspecte: - Determinarea plăţilor efectuate de autoritatea contractantă Primăria com. Drăguţeşti în baza contractului 4553/10.09.2007 fiecăreia dintre societăţile S.C. Cosgeorgi şi S.C. ENERGOCONSTRUCŢIA, defalcat pe obiective, faze de execuţie şi situaţii de lucrări, cu precizarea cuantumului total al garanţiei de bună execuţie reţinută fiecărei societăţi. - În raport de conţinutul contractului de cesiune din 10.11.2008 şi a anexei la acesta, cuprinzând lucrările cesionate de către S.C. COSGEORGI către S.C. ENERGOCONSTRUCŢIA, să se stabilească dacă, după cesiune, s-au decontat acestei ultime societăţi lucrări care fuseseră decontate anterior şi către S.C. COSGEORGI şi în ce cuantum, cu precizarea dacă aceste lucrări au fost în mod real executate”, a decis instanţa.

Dosarul este pe masa judecătorilor din anul 2012 şi până acum a fost returnat de două ori de Curtea de Apel Craiova la Judecătoria Târgu Jiu în vederea rejudecării. Sentinţele date la Târgu Jiu au fost anulate rând pe rând, iar acum magistraţii din Bănie ar fi trebuit să clarifice lucrurile. În sentinţa de anul trecut dată la Târgu Jiu, Moşoiu a primit o amendă de 1000 de lei, după ce a achitat prejudiciul care i se imputa, în timp ce Modroiu şi alţi doi inculpaţi din dosar au fost condamnaţi cu suspendare. Următorul termen a fost fixat pe 18 iunie, până atunci, cu câteva zile înainte, Moşoiu aşteptând la Judecătoria Târgu Jiu un alt verdict, cel dintr-un dosar în care a cerut reabilitarea pentru pedepsele care au fost dispuse anterior împotriva sa. Şi, astfel, până la pronunţarea unui verdict final la Craiova, cazierul fostului primar va fi curat şi numai bun pentru o eventuală revenire a acestuia în cursa electorală din 2020.

Vizualizări: 1,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: