Dosarul de plagiat al lui Liviu Andrei, redeschis

Judecătoria Târgu Jiu a decis refacerea urmăririi penale în dosarul în care fostul prefect de Gorj Liviu Andrei este acuzat de plagiat. Cea care face acuzaţia de plagiat este o fostă salariată a prefecturii, Teodora Vătuiu. Liviu Andrei şi-ar fi însuşit o lucrare a ei pe care şi-a pus apoi semnătura ca unic autor, după care i-a restructurat postul. "...admite plângerea formulată de petenta Vătuiu Teodora împotriva ordonanţei de clasare nr. 4638/P/2013 din 17.05.2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, desfiinţează ordonanţa cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 141 din Legea nr.8/1996 şi trimite cauza la procuror, în vederea completării urmăririi penale", este decizia magistraţilor. 
Nu este prima dată când magistraţii trimit cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale. Vătuiu a obţinut retrimiterea cauzei la Parchet, deoarece procurorul nu a argumentat clasarea cauzei, aşa cum prevede legea.
Liviu Andrei este în prezent decan al unei facultăţi din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad şi susţine că nu a plagiat. (A.A.)

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: