Pedeapsă mai mare pentru fostul candidat la preşedinţie

Ani mai mulți de pușcărie are de executat „Obama de Meteor”, magistrații pronunțând marţi încă o sentință definitivă într-unul din dosarele de evaziune fiscală în care inculpatul Constantin Ninel Potârcă a fost anchetat și judecat în ultimii ani. Potârcă a fost candidat la preşedinţia României, dar şi şef al unei organizaţii a oamenilor de afaceri.

Dosarul în care magistrații Curții de Apel Craiova au dat acum verdictul este cel în care Potârcă trimitea dosare de acte prin curierat la IPJ Gorj doar pentru a cere urgentarea cercetărilor, el dorind astfel să își demonstreze nevinovăția. Judecătorii l-au considerat însă mai mult decât vinovat și i-au dat acestuia o pedeapsă pe care cu siguranță romii din Meteor o vor comenta multă vreme de acum încolo, Potârcă fiind deja în spatele gratiilor, unde executa pedeapsa de 6 ani pe care o primise pentru un prejudiciu de 180 de milioane de lei.
„Condamnă inculpatul Potîrcă Constantin Ninel la pedeapsa de 7 ani închisoare. (…) Condamnă inculpatul Potîrcă Constantin Ninel la pedeapsa de 4 ani închisoare. (…)Condamnă inculpatul Potîrcă Constantin Ninel la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 85 C.pen. vechi anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului prin dec. pen. nr. 10 din 22.01.2014 a Curţii de Apel Craiova”, au stabilit magisttaţii, pedeapsa totală fiind de opt ani.
Sentința Curții de Apel Craiova îl vizează și pe Tănase Potârcă, fratele lui „Obama”, aflat și el după gratii tot în baza unei condamnări definitive anterioare, el fiind încarcerat odată cu Constantin Ninel. Pedeapsa primită acum de acesta este mai mare decât cea pe care o avea deja de executat, ambii frați urmând să stea după gratii o lungă perioadă de timp.
Cei doi frați ar urma să achite și despăgubiri către statul român, acestea fiind de circa patru milioane de lei.

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: