Dosarul Revoluţiei, clasat definitiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca inadmisibilă plângerea depusă de Asociaţia 21 Decembrie 1989 împotriva deciziei procurorilor militari de clasare a dosarului Revoluţiei. Decizia de vineri a ICCJ este definitivă. Alte zeci de plângeri ale unor revoluţionari vor fi judecate separat. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a declarat că există un interes din partea structurilor care au tras la Revoluţie de a se închide acest dosar, respectiv "Miliţie, Armată şi Securitate", dar şi o "comandă politică" din partea structurilor de astăzi, MAI, MApN şi SRI.

Parchetul Militar a clasat pe 14 octombrie 2015 dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, rănirea a 1.855 de persoane prin împuşcare, rănirea a 343 de persoane în alte împrejurări şi reţinerea a 924 de persoane.

Parchetul Militar a dispus clasarea dosarului sub aspectul a zeci de infracţiuni, de la propagandă de război, genocid, tratamente neomenoase, infracţiuni de război contra proprietăţii şi altor drepturi, respectiv infracţiuni contra umanităţii, dar şi omor, tentativă de omor şi instigare la infracţiunea de omor, ucidere din culpă ori lipsire de libertate. (A.A.)

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: