Dosarul unui cunoscut primar se reîntoarce la Parchet

Judecătoria Târgu Jiu a decis miercuri restituirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dosarului în care 26 de inculpați, între care și primarul din Runcu, Adi Cîmpeanu, sunt acuzați de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Faptele ar fi fost comise în urmă cu mai bine de cinci ani. „În baza art. 346 alin. 3 lit. a C. pr. pen, restituie cauza Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, privind pe inculpaţii (...) Cîmpeanu Grigore Adi, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, respectiv deținerea, portul, confecționarea precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcționarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, prev. și ped. de art. 342 alin. 1 Cod penal și braconaj cinegetic, respectiv tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv, prev. de art. 42 alin. 1 lit. ,,c” din Legea 407/2006, cu aplicarea art. 38 Cod penal. Copia încheierii motivate va fi comunicată Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, inculpaţilor şi persoanelor vătămate”, a decis instanța. Sentința poate fi contestată in termen de trei zile.

Din lotul de 26 de inculpați mai face parte fiul cunoscutului om de afaceri motrean Mihai Rămescu.

Cercetările au început în primăvara anului 2016. Atunci, în Gorj au avut loc 44 de percheziții la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de braconaj cinegetic.

„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada noiembrie 2015 - martie, cei în cauză ar fi participat la acte de braconaj pe raza fondurilor cinegetice din zona comunelor Mătăsari, Dragoteşti, Rovinari, Negomir şi Bâlteni”, anunța IPJ Gorj.

Despre acest dosar, primarul Cîmpeanu nu a dorit să facă prea multe declarații presei, „Am primit o citație. La mine nu au fost făcute percheziții. Ne vom judeca. Nu există probe, doar niște fotografii de acum șapte-opt ani. Nu fac alte declarații. La instanța de judecată se va stabili adevărul”, spunea Cîmpeanu.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Gorj, Direcția Silvică Gorj, Garda Forestieră Rm. Vâlcea și asociațiile de vânătoare „Diana” și „Egreta” s-au constituit părți civile în acest dosar.

Vizualizări: 5,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: