Procuror din Craiova, acuzat că a luat bani și bijuterii

Un procuror de la Parchetul Judecătoriei Craiova a fost trimis în judecată de Secția specială, fiind acuzat că a sustras bani și bijuterii care erau ridicate ca probe în șapte dosare penale pe care le instrumenta.

Conform unui comunicat transmis joi de Parchetul General, procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție l-au trimis în judecată pe procurorul Adrian Flavius Cristea de la Parchetul Judecătoriei Craiova, pentru abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Potrivit sursei citate, Adrian Cristea, în calitate de procuror de caz la DIICOT Craiova, cu ocazia instrumentării a 7 dosare, "și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT, pentru a obține pentru sine un folos necuvenit". Mai exact, spun procurorii, Cristea ar fi luat banii și bijuteriile depuse ca probe în dosare, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale. De asemenea, el și-ar fi însușit un inel depus ca mijloc de probă de către un martor.

Totodată, procurorul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani ridicate pentru cercetări.

Vizualizări: 2,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: