Sentință cu executare pentru „Regele gândacilor”

Patronul unor firme de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din Târgu Jiu, cea mai cunoscută fiind Regele Gândacilor SRL, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală.

Alexandru Giurcău este acuzat că, în urmă cu mai bine de 10 ani, a folosit facturi fictive de la o firmă din Iași pentru a păgubi statul român cu zeci de mii de lei.

„Condamnă pe inculpatul Giurcău Alexandru, fără antecedente penale, administrator al S.C. FULSTYLE ECO S.R.L. Târgu Jiu, la: 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale prin evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată (153 acte materiale) (…). Condamnă acelaşi inculpat la0 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în formă continuată, (37 acte materiale). (…) Condamnă acelaşi inculpat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale prin evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în formă continuată (64 acte materiale). (…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare”, a stabilit Tribunalul Gorj.

Arada Stănescu, patroana unei firme din județul Iași, care a emis facturile fictive, a primit o sentință de 2 ani și 2 luni de închisoare. Ea are mai multe condamnări pentru acest gen de infracțiuni, astfel că pedeapsa a fost contopită, primind o sentință de 6 ani și 2 luni, cu executare.

Condamnat a fost și Gligor Boar, patronul unei firme din Bumbești-Jiu. El a primit o 2 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, cu un termen de supraveghere de 4 ani.

Tribunalul Gorj a dispus menținerea măsurii sechestrului asigurator pe averile celor trei pentru recuperarea a peste 200 de mii de lei. În același timp, instanța a dispus desfiinţarea a nu mai puțin de 217 facturi fiscale fictive.

Vizualizări: 11,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: